2015. március 28., szombat

Egy felelet erejéig Karinthy nyomába eredünk! - Google Tour Builder használata

A Google Tour Builder felhasználási lehetőségein gondolkodva ötlött az eszembe, hogy egy virtuális kirándulást nem csak iskolai és osztályfőnöki kirándulások készítésére, előzetes egyeztetésére lehet használni, hanem irodalmi alakok nyomon követésére is. Rengeteg olyan író, költő van, akiknek a nyomát szépen lehet követni a térképen.



Én most Karinthy Frigyes életéről készítettem egy túrát, ám a túra célja nem az ismeretátadás (mert egyébként egy irodalomórán erre is fel lehet használni), hanem a felelésben való segítségnyújtás lett. A felelő ebből a túrából kiindulva, a kérdések segítségével tervezheti meg a felelését.

A program használata nagyrészt gördülékenyen ment - szóval mindenkinek ajánlom. Az egyedüli akadály az volt, hogy egy már meglévő helyszínt a későbbiekben nem tudtam kitörölni. Ezt nem is sikerült megoldanom, kénytelen voltam más rendeltetést találni neki.

A túra elrendezése egyébként gyerekjáték, nálam is inkább a szaktárgyi ismeretek összegyűjtése vette el a többi időt, nem pedig a technikai dolgok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése