2015. március 31., kedd

Dipity - idővonalak az interneten

Az idővonalakkal kapcsolatos online programok már előre is nagyon elnyerték a tetszésemet, mert szeretek kronológiában gondolkodni, és sok esetben a diákok logikáját is lehet ezzel fejleszteni. Hogyha online megvalósulásról van szó, már csak azért is jobb, mert bármikor belenyúlhatunk, szerkeszthetjük, és nem vagyunk a papír hosszához kötve.



Ami kevésbé nyerte el a tetszésemet a Dipity nevű online időszalag szerkesztő programban, hogy feltétlenül muszáj volt kötni egy-egy dátumot a pontokhoz. Ez azért is volt nehézkes, mert, ahogy a példámból is látszik, Az ember tragédiánál nem tudok pontos dátumot megadni a történeti színekhez. (Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok esetben nem is tudunk napra pontos dátumot történelmi eseményekről.)



Szerintem, hogyha a programból ezt a kötöttséget kivennék, tökéletes lenne - így azonban egy kicsit korlátol, kevesebb teret enged a fantáziának.



Ami viszont nagyon hasznos, hogy a program lehetőséget ad nekünk arra, hogy az egymást követő pontokat ne csak idővonalként, hanem listaként vagy kártyaként is nézhessük. Hogyha diákokkal osztanám meg ezt az idővonalat, akkor minden diák kiválaszthatná, neki melyik a logikusabb, az átláthatóbb, és úgy tanulhatna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése